Om böckerna

Följ polischef My Englund i Landskrona och Sydsvenskan-journalisten Erik Larsson i den omskrivna deckarserien som inte liknar något annat. Berättelserna utspelar sig på gränsen mellan fiktion och verklighet, men det är sällan tydligt var den där gränsen egentligen går. Den tredje passageraren utspelar sig i 11 septemberdådens skugga och kretsar kring den tredje passagerare som fanns vid den ökända utlämningen av två terroranklagade egyptier som skedde från Bromma flygplats i december 2001. Smugglaren utspelar sig under flyktingkrisen 2015 och Källa X berättar den betydligt allvarligare historia som aldrig blev känd när den så kallade Saudiaffären avslöjades.

”Spänning – ja, action – och samhällsskildring förenas till vad som måste vara en av årets bästa svenska deckare!”

Bengt Eriksson, Ystad Allehanda

”Berättartekniken är smart och annorlunda. Den försätter läsaren i samma förskräckliga limbo som huvudpersonen och det går rakt in i både hjärta och hjärna.”

Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

Om mig

Jag debuterade 2014 med Den tredje passageraren, en deckare som utspelar sig i 11 septemberdådens efterdyningar. Den följdes 2018 av Smugglaren och två år senare av Källa X. Jag har hittills utgivits även i Danmark och Finland. Jag ges ut av Lind & CO och böckerna finns i bokhandeln och på alla ljudboksplattformar, skickligt upplästa av Reine Brynolfsson.

Innan jag började skriva skönlitteratur, skrev jag krönikor och artiklar i bland annat Skånska Dagbladet, Västerbottens Folkblad och Piteåtidningen. Jag har publicerat omkring 250 artiklar. En del av dem finns i arkivet här på hemsidan. 

Pressbilder och förlagets författarpresentation finner du här.

%d bloggare gillar detta: