Göran Sällqvist, Efter så många årFinns som ljud, uppläst av Reine Brynolfsson. 

På en författarmiddag som Lind & Co ordnade för några veckor sedan hamnade jag bredvid Göran Sällqvist, vars ”Efter så många år” då precis publicerats (vi ligger på samma förlag). På sådana tillställningar lovar man vitt och brett att läsa varandras böcker, oftast utan att sedan hålla löftena. Det hinns helt enkelt inte med. Men det här var ju hans debut och jag tänkte att ibland får man ju faktiskt göra som man sagt.

Det ångrar jag inte. Efter så många år är en välskriven och spännande deckare som utspelas i en väldigt manligt dominerad miljö, uppbyggd med bruten kronologi med en historia i nutid som har sin bakgrund i händelser på 1980-talet. Jag är inte så förtjust i själva upplösningen (sättet på vilket läsaren till slut får reda på hela sanningen), men vägen dit är desto bättre. Det märks att författaren själv varit polis. Det känns som om knarksmugglarhistorien verkligen har hänt, eller åtminstone skulle ha kunnat ske precis så här. Realism när den är som bäst.

Sammanfattningsvis är det här ett författarskap som jag gärna ser mer av. Bra debut som jag ger betyget 3,5. 

En kommentar på “Göran Sällqvist, Efter så många år

  1. Pingback: 30 boktips för hängmattan | Tony Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: