Buthler och Grimwalker, En perfekt storm

Den har varit på min läslista sedan den kom ut i höstas, men jag har inte hunnit förrän nu. Fler borde dock sätta den på sin egen läslista, i varje fall om man giller deckare i gangstermiljö.

En perfekt storm är historien om bilhandlaren Alex Storm som efter att ha vunnit ett parti poker mot en östeuropeisk maffiaboss hamnar ordentligt i skiten. Det visar sig nämligen vara en förnedring som bossen inte kan acceptera, särskilt inte med tanke på att det hela sker på hans egen svartklubb.

Snart befinner Alex sig i en hopplös situation. Hans fru är gravid, vet inget om vare sig hans pokerspel eller att maffian kan komma att ge sig på också henne och själv försöker Alex navigera sig fram med livet i behåll. Betala maffians krav varken vill eller kan han göra. Detta är romanens allra bästa del, så väl gestaltad att jag tidvis känner mig fysiskt illamående. Sedan sker en vändning och historien byter karaktär när större fiskar ger sig in i spelet.

Buthler (Silfverbielke-serien) och Grimwalker (Tick Tack) är inte precis några nybörjare, och det märks förstås. Alla verktyg i lådan används för att skapa spänning. Det enda som skaver är polisarbetet, det känns på sina ställen orealistiskt.

Helhetsintrycket är dock gott, en klar fyra, och jag ser framemot nästa bok i serien.

En bladvändare, helt unik i genren. Ett måste denna sommar”. Här köper du Tony Johanssons nya deckare, Källa X.

En kommentar på “Buthler och Grimwalker, En perfekt storm

  1. Pingback: 30 boktips för hängmattan | Tony Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: